perjantai 21. marraskuuta 2008

Pikkujoulua

Lupailin jonain päivänä niitä pikkujoulua varten laittamiani juttuja. Tässä tulee vähän jotain.Keittiön "valopurkki", Ikeasta ostettu lasinen keksipurkki, jossa on sisällä Pentikin lasipalloja ja pikkuiset valot. Kaunis kuin mikä, kuva ei näytä kauneutta niin kuin sen haluaisin näkyvän. Noiden valojen säteet menee tosi kauniisti noissa palloissa, kun niissä on sisällä sellaisia lasisia säteitä. Tämä sama koriste oli keittiössä viime joulunakin, ihastuin siihen niin paljon, että laitoin nytkin. Yleensä vaihdan ideat ja jutut vuosittain.


Pikkuhuoneen vinolipaston päältä. Lasipurkillinen puolitettuja viinipullonkorkkeja, ovat menossa muistitauluun, kunhan ehdin sen tehdä ja toisessa purkissa sekalaisia peltikoristeita. Itse tekemäni kuusi ja pallopuuksi kasvatettu morsiusmyrtti ihanaisessa homeisessa ruukussaa.


Tauluhyllyihin on päätynyt jotain muuta kuin tauluja.Hauskat enkelit ympäröivät ystäväni lahjaksi tuomaa kranssia, jonka kyllä omavaltaisesti asettelin väärin päin, kun näin sain asetteluun syvyyttä, joka ei näy kuvassa. Kiitos kauniista kranssista vielä kerran, ihanaa kun kaikki ei ole omatekemää. Purettavan talon taulunkehyksiin on päässyt joululahja muutaman vuoden takaa.


Tauluhyllyjen alla on hankala paikka kun vasemmalta mennään vintille ja tilaa on syvyydeltään vain vähän. Liikaa olen sitä jo varastanut. Jos vintin ovi pitää avata kokonaan, pitää kaikki ottaa pois, mutta mulla menee kauneus käytännöllisyyden edelle. Nallet matkalaukkuineen ja rattaineen sai seurakseen kuusen ja sisaltähden joka on kaunis ilman valoakin. Näin lattialla olevat jutut on kyllä pian historiaa kun poika alkaa vaeltamaan itsekseen, mutta vielä voi laittaa. Toisessa kuvassa pari lyhtyä taustanaan aiemmin esittelemäni ovi. Perhosorkidea on "oma kasvattini", eli minulla kukkimaan lähtenyt. Antoi odottaa uusintakukintaa muutaman vuoden, mutta kannatti odottaa, ennen ensimmäisenkään kukan putoamista laskin 30 kukkaa. Tuo on kukkinut kesästä asti, muutaman huonon kukan olen poistanut, mutta ei osoita vielä hiipumisen merkkejä. Vaikka on pieni kukkainen, on toi mielestäni uskomaton määrä kukkia yhdessä vanassa. Tosi kaunis, tuon vieressä kelpaa röyhistellä rintaa.

Ei kommentteja: