maanantai 24. marraskuuta 2008

Vaippaviikonloppu

Olen viettänyt vaippaviikonloppua (vaikkei enää viikonloppu olekkaan), eli ompelukone on hurissut ja hurisee varmaankin koko loppuviikon. Asia on nimittäin niin, että minä joudun ensi maanantaina töihin kuukaudeksi ja isi jää pörpiäisen kanssa kotiin. Mulla on ollu niin kummallisia vaippavirityksiä, kun olemme täällä olleet kahden, etten halua altistaa isiä niille, on siis ommeltava vaippoja, jotta isin ja pojan yhteiselon sujuminen ei ole ainakaan vaipoista kiinni. Vaippaompelu alkoi jo lauantaina lupaavasti kun kolme neulaa katkesi peräjälkeen ja tietty kaikki sitä kokoa, jota olisi tarvittu... Noh, vaikkei pul- taskuvaippojen tekeminen ole vielä onnistunut on valmistunut muutama sisätasku ja imuja kasapäin... Huomenna haen ohuita neuloja ja surina jatkuu.

Alkuun kasa imuja. Kaksi tiimaimua, ne ovat kumpikin syöneet neljä kerrosta bambujoustofroteeta, toisessa päällä kisukuosi ja toisessa pallo, myöskin bambuja. Valkoiset taittoimut ovat bambuhamppucollegea, niitä on neljä kappaletta ja koko on 35 x 40cm. Ruskearaidalliset kaksinkertaista bambufleeceä, päällä raidallinen, alla valkoinen. Näitä myöskin neljä kappaletta, kooltaan 20 x 30 cm. Vihreissä myös kaksi kertaa bambufleece, päällä raidallinen, alla valkoinen. Koko 20 x 35 cm ja 7 kappaletta.


Sisävaippatrio, kaikissa kuosina raitavelour, ensimmäisessä sisällä kuivaliinaneulos, toisessa keltainen puuvillavelour ja kolmannessa oranssi mikrofleece. Kaikissa tukikankaana vanha lakana. Reisikuminauhat framilonia ja takakuminauha tavallista. Kiinnityksenä sivutarrat. Nämä on nyt tehty sillä kaavalla johon taannoin ihastuin ja ainoana mallina istuu pörpiäiselle kuin hansikas. Näistä kankaista raitavelourit ja mikrofeece on ostettu valmiiksi leikattuina huutonetistä, loput kankaat omia ja itse siis olen ommellut.


Samalla kaavalla sisävaipat. Molemmissa päällä lakanakankaan tyyppinen puuvillakangas, tukena vanhaa lakanaa ja sisällä kuivaliinaneulos. Rokkiruutu on jo isin suosikki =). Kumpparit samalla lailla kuin edellisissä. Vihreä kangas ostettu myöskin huutonetistä. Kaavan olen jo itselle jemmannut, luulen, että tällä mallilla jatketaan aika 100 % eteenpäin.

Ehdin lisäksi ommella M- kokoa samasta kaavasta kaksi kappaletta, joissa on päällä merirosvoflanelli, tukena bambujoustofrotee ja sisällä lime coolmax. Flanelli huutonetistä. Näillä ei vielä ole käyttöä, koska M- koko on pörpiäiselle jo liian pieni, mutta enköhän kaksi niille käyttöä. Jos ei lähipiiriin ilmaannu kestopeppuja, niin huutonetistä löytynevät. Merirosvoihin en saanut tarroja, koska se loppui, pitää näpsyttää tilausta, niin saan nuo valmiiksi.

Kun tänään en leikaamatta olisi voinut vaippoja jatkaa, niin ompelin ruoka-/ kuolalaput äippäkerholaisten vauvoille joululahjoiksi ja askartelin äideille huopaheijastimet. Näissä on kuitenkin vielä vähän laittoa, niin huomenna, jos paikallinen kangaskauppa ei petä, esittelen nämä teille. Jos täällä vakoilee äippäkerholaisia, niin huomenna silmät kiinni. =) .

Puleja on leikattuna pariinkymmeneen vaippaan, ja kymmenkunta vaippaa kaikilla kankailla, niiden kimppuun käyn huomenna, kun saan neulat. Esittelen ne sitten valmiina. Ja tässä siis syy, miksi en tänään viitsinyt leikata enempää valmiiksi. Olen ihan varma, että kätköistä löytyy runsain mitoin vanhojakin valmiiksi leikattuja vaippoja. Onko kaikilla vaippaompelijoilla niitä jemmassa?

Ei kommentteja: