lauantai 15. marraskuuta 2008

Vaippuleita

Tänään olin kestovaippojen ompelukurssilla. Sain valmiiksi kaksi vaippaa imuineen. Oli tosi kiva ommella niin, että koko päivä on varattu ompeluun ja saa ohjausta ja neuvoa tarvittaessa. Suuri kiitos kurssin vetäjille ja osallistujille, jos täällä vakoilette =).

Kotona olen nyt ommellut sivutarrallisia taskuvaippoja, koska ne istuvat tosi hyvin pojan päälle, kuivuvat nopeasti ja imua saa laitettua niin paljon kun tarve vaatii, päikkäreille enemmän kuin sisäleikkeihin jne. Kurssilla tekemissäni vaipoissa on neppikiinnitys, koska muuten minulla ei ole sitä mahdollista toteuttaa. Tarroja saa ommella kotonakin =).


Tämä ensimmäinen vaippa on tehty Ottobren lehtikaavalla, kokona L. Tämä on taskuvaippa, joka ei tarvitse kuin imua sisäänsä toimiakseen. Päällä on oranssi 1 mil pul, joka pitää kosteuden poissa vaatteilta ja sisällä ihana oranssi etanabambu. Kiinnityksenä luonnonvalkoiset nepit. Kuminauhana framilon, jonka ompelin saumavaroihin. Tikkaan vaipan vielä päältä, niin bambu ei karkaa päälipuolelle ja johda kosteutta vaatteisiin. Kurssilla en sen kanssa pitänyt kiirettä, koska voin tehdä sen kotonakin.Tässä vielä kuva tuosta etanabambusta, eikös olekkin ihana?


Toisen vaipan tein kestovaippayhdistyksen kaavalla, kokona myös L.Tämä on sisätäyttövaippa, eli tarvitsee sisälleen imun ja päälleen kosteussuojan, eli vaippavillahousut tai pul- kankaasta tehdyn kuoren. Tämä vain on kooltaan huomattavasti edellistä pienempi, katsotaan sopiiko ollenkaan. Päälikankaana vaaleansininen, ruskeapallokuvioinen flanelli, sisäkankaana ruskea joustofrotee ja kiinteänä imuna yksi bambujoustofrotee koko alalla. Kiinnityksenä samaiset luonnonvalkoiset nepit ja framilon saumavaroissa. Tätä en tikkaa, koska on sisävaippa ja kastuu kauttaaltaan, vaippavillahousut pitävät kosteuden vaipan sisällä.Aika herkullisen väristä joustofroteeta.


Vielä kuva imusta. Näitä tein yhteensä neljä kappaletta. Jokaisessa on kaksi kerrosta imevää bambujoustofroteeta, jotka on vain saumuroitu ympäri. Näitä lisätään vaipan sisään tarpeen mukaan. Lyhyeen vaihtoväliin pari ja pidempään vaikka kaikki neljä.

Ei kommentteja: