perjantai 9. tammikuuta 2009

Hatiora salicornioides, hatiora

Tämä intoutui kukkimaan talven keskellä, Hatiora salicornioides, eli kansan suussa tulitikkukaktus. Nimistö sanoo suomen kieliseksi nimeksi Hatiora. Helppohoitoinen, vettä saa silloin tällöin, yleensä lepäilee oman onnensa nojassa etelänpuoleisella ikkunalaudalla saviruukussaan. Kesällä se palaa ihan punaiseksi, mutta talvi muuttaa sen takaisin vihreäksi. Kukat ovat keltaiset. Lapsena muistan kyseisen kasvin kukkineen mummilla ihan keltaisena, kaikissa vanhoissa oksanpäissä oli kukka, toi on vielä aika pieni ja kukkii nyt noin vaatimattomasti.
Kuva yksittäisestä kukasta.

Tästä kuvasta näkee, ettei noita kukkia kovin montaa ole, mutta kiva on kun edes ton verran jaksoi tehdä.

2 kommenttia:

Olen kirjoitti...

Täytyy sanoa, että olen aika kateellinen noille sun hyvinvoiville kukkasille.;) Miten saat ne kaikki niin upeasti voimaan ja kukkimaan? Toisaalta, teillä taitaa olla todella hyvä kasvupaikka niille: vanha viileä talo. Sellaisessahan ne viihtyvät.=) Siis ei muuta kuin katselemaan koti&asuminen liitettä sunnuntaina!;D

Anniini kirjoitti...

Kiitoksia, minäkin olen tyytyväinen kun tuntuvat viihtyvän. Toi viileys sen tekee, saavat kunnon talven niin jaksavat kukkia hyvin. On siinä varjopuolensakin, kolme perhosorkideaa paleltui... Just vein kompostiin =(. Mutta mahtuu uusia tilalle =). Nyt on ihmeen paljon kaikkea kukassa kun on kuitenkin tammikuu, lisää siis tulossa kunhan kerkiän.