keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Vaippuleita, vaippuleita

Ei me vaippoja välttämättä lisää tarvittais, mutta kun niitä on niin kiva tehdä ja kankaita tossa on. Imuja kyllä tarvittais, mutta niihin ei nyt oikein ole kankaita, pitänee näpsytellä jotain. Nämä valmistuivat pari päivää sitten.

Pääkallopul, sisällä musta coolmax, välissä pelipaitakangas pulia suojaamassa. Kuminauhana nyt ihan tavallinen vaippakäyttöön soveltuva, koska edellisestä isosta satsista oon muutamaa joutunut korjailemaan framilonin katkeilemisen takia. Uutena kokeiluna laitoin tarrojen kohdalle flanellin palat vaipan väliin, jos estäis kylkivuodot päikkäreillä. Kunnon sisävaippa siihen olisi paras, mutta niitä ei meillä kovin montaa ole ja niissä ei ole imua tarrojen takana. Pakko siis piakkoin tehdä uusia vaippoja.

Pörpiäiselle nimikkovaippa, limenvihreä pul, sisällä limeruutuinen bambukangas, välissä pelipaitakangas. Tavalliset kuminauhat. Poikkeuksellisesti tikkasin tämän vaipan ympäri, että sain noi kirjaimet yhdistymään jotenkin. Tikkaukset näyttää kivalta, mutta jotenkin kuitenkin tykkään enemmän tikkaamattomista.

Autotpul yhdistettynä mustaan coolmaxiin. Tavalliset kuminauhat. Tässäkin flanellit tarrojen takana.


Kolmeen imuun oli valmiiksi leikatut kankaat, ne surruttelin saumurilla ympäri. Ensimmäisessä päällä nalleflanelli, alla valkoinen kuivaliinaneulos ja välissä 3 x flanelli. Toi oli joku valmisimu, jonka tuunasin omannäköiseksi kirppisyöpaitaflanelilla ja myllymuksujen kuivaliinalla. Keskimmäisessä päällä lila bambujoustofrotee yhdistettyna neljään valkoiseen bambujoustofroteeseen. Viimeisessä päällä lila bambujoustofrotee, alla 2x bambucollege ja välissä yksi flanelli. Näissä viimeisissä kaikki kankaat myllymuksuilta.


Jämäpaloista surruttelin kolme pesulappua, halkaisija noin 15 cm. Kolme liivinsuojaa (joskus surruttelen tolle yhdelle yksinäiselle parin) ja 20 "vanulappua", pari näköjään puuttuu kuvasta. Muut kankaan bambujoustofroteeta paitsi vaaleanpunainen on tavallista joustofroteeta. Liivinsuojat päätyy lahjakaappiin, muut omaan käyttöön.

Ei kommentteja: