tiistai 10. helmikuuta 2009

Tyynyjä


Olen surrutellut myös tyynyjä. Keväällä, tai kun aurinko pikkaisenkin vilahtaa, tekee mieli vähän kohentaa kotia ja sillä tiellä täällä taas ollaan. Kaksi ensimmäistä tyynyä on keittiön sohvalle. Koko molemmissa 40x40 cm. Kankaat paikallisen kangaskaupan poistomyynnistä. Teen samoista kankaista vielä toiset kun aikaa taas löytyy. Ruutukankaasta riittää yhteen tyynyyn toiselle puolelle ja toisesta kankaasta tulee ihan kokonainen tyyny. Ruututyynyyn ompelin kiinni joskus virkkaamani perhoset, niitä on jäljellä myös toiseen tyynyyn. Jos joku lukija osaa virkata noita perhosia tai tietää mistä ohje niihin löytyisi ottaisin sen mielellään vastaan. Tein noita varmaan kymmenen vuotta sitten isoäitini kanssa enkä muista miten. Enkä osaa ottaa mallia tuollaisesta. Mä oon ihan toivoton kaikkien neulonta- ja virkkausohjeiden kanssa, osaan tehdä kun joku näyttää miten, mutta jos itse koitan lukea ohjetta, susi tulee. Noi perhoset on nyt kyllä vähän aiheuttanut päänvaivaa, kun jostain syystä toinen kisu tahtoo ihan välttämättä syödä niitä... Yöksi olen aina heittänyt peiton sohvan päälle, ettei Vilperi yön aikana pureksi mun virkkauksiani pilalle. Mikäköhän niissä viehättää?Nämä alla olevat tyynyt kuuluvat pikkuhuoneen sohvalle vaikka keittiössä ne kuvasin, pikkuhuoneen sohva on niin plaaah, etten halua sitä tänne laittaa ennen kuin se on kunnostettu suunnitelmiemme mukaiseksi. Tein yhden isomman 50x50 cm tyynyn nauhakiinnityksellä ja kaksi 40x40 cm tyynyä ihan vetoketjukiinnityksellä. Toinen pikkutyyny uupuu näköjään kuvasta, oli kai kesken silloin vielä. Ostin tuon kankaan samaan aikaan kun hankimme pikkuhuoneen tapetit, se kuuluu "samaan sarjaan". Ostin samaa kangasta myös punaisena, siitä teen jouluksi jotain.Tässä vielä kolme vaaleanpunavihreää perhosta. Somistin ton joulukuusen kevääseen, kun en raaski hyvää kasvia pois heittää. Saa odottaa kevätasussaan ensimmäisiä orvokkeja. Kun ekat orvokit nään, ostan ja istutan tämän kanssa rappulle. Musta on aina ihana odottaa seuraavaa kukkasesonkia, varsinkin kun en enää pysty olemaan töissä sitä odottamassa. Nyt odotan ensimmäisiä krookuksia, helmliljoja ja sitten voi laitaa pikkunarsissit rapulle, sitten orvokit ja sitten on kesä ja kukkaset. Pää tursuaa kesäideoita ja kasvatuksia, siemenluettelot on luettu rullalle ja joka päivä joudun taistelemaan itseni kanssa etten tilaisi kaikkia ja kaikkea niistä vaan pysyisin kohtuudessa. Isäntä on luvannut minulle (taas) kasvihuoneen ensi kesäksi, sinne laitan vaikka ja mitä... Pitääkin käydä katsomassa josko saisin jo krookuksia tai helmililjoja.

2 kommenttia:

Mrs.Marple kirjoitti...

http://orvokki45.vuodatus.net/blog/category/Perhoset

Tuolla on ainakin jonkinlainen ohje miten tehdä perhosia, ja samalla listaus muitten tekeleistä ja joitain ohjeitakin. Toivottavasti niistä löytyy joku sopiva ohje.

Anniini kirjoitti...

Oih, kiitoksia linkistä. Nyt on perhosten ohje visusti tallessa. Pitääkin heti koittaa tehdä pari ja viedä vaikka Mummillekin valmis perhonen, jos hän muistaisi kun niitä joskus yhdessä tehtiin.