maanantai 9. maaliskuuta 2009

Stephanotis floribunda- tuoksuköynnös


Tuoksuköynnös on ihana tummalehtinen ja valkokukkainen köynnös. Sen lehdet ovat paksut, mikä kertoo hyvästä kuivuuden kestosta. Jos sen haluaa kukkivan se on parempi pitää tasakosteana, silloin se jaksaa kasvaa nopeasti ja kehittää kukkanuppuja. Kuivuus myös tiputtaa jo kehittyvät kukkanuput. Kukat ovat ihanat valkoiset, kiiltävät, kuin posliinia. Ja tuoksuvat, oih ihana syreenien tuoksu valtaa koko huoneen, jossa se kukkii. Kukan kuva viime kesältä.

Juuri uudelleen istutettu tuoksuköynnökseni poseeraa uudessa kehikossaan. Se oli tähän saakka semmoisessa purkin reunasta reunaan laitettavassa kaarenmallisessa kehikosa, mutta koin sen hankalaksi, kun noi lehdet on niin isot ja niitä on tiheässä. Mä en enää saanut sitä mahtumaan kehikkoonsa ja se alkoi kaatuilee. Pelkäsin, että se menee poikki tai sitten on mullat kaikki pisin lattioita. Purin sen siis pois rinkulasta ja laitoin tuollaiseen puukehikkoon johon saa tarvittaessa kiinni vaikka rautalangalla. Tuoskuköynnös myös muutti pikkuhuoneesta keittiön ikkunalle. Nyt odottelen uutta kasvua ja kukkia, kiitos.


2 kommenttia:

SAtu kirjoitti...

Hei,
minun tuoksuköynnökseni teki hedelmän. Huomasin sen yllättäen rönsysekamelskasta, kun kasvi on saanut olla kaikessa rauhassa. Hedelmän korkeus lähes 10 senttiä ja halkaisija noin 5-6.

terv. SAtu

Anniini kirjoitti...

Oih, Wau. Se on varmasti hieno. Siitä voikin saada siemeniä kun sen antaa kypsyä rauhassa. Mä jouduin omani laittamaan pihalle =( Harmi, tyykäsin kovin, mutta mulla on nyt allergia ottanut niin kovan niskalenkin, että kaikki jotka olivat karun näköisiä tai eivät omanneet tunnearvoa joutuivat syksyllä jäämään ulos. Kasveja on nyt tosi vähän, mutta onneksi kesä tulee ja ulkona voi taas kasvatella =)