tiistai 21. huhtikuuta 2009

Saumuri on surissut


Vaikka täällä on taas ollut kohtuuhiljaista, on ruudun toisella puolella surissut. Valmiina on kasa vaippuleita, osa menee Pörpiäiselle, osa ei. Pörpiäinen ei varsinaisesti tarvitse uusia vaippoja, mutta kun niitä on niin kiva tehdä =). Laitan osan kaappiin "jemmaan", jos vaikka lähipiiriin joskus tulisi vauveleita, joiden vanhemmat olisi kestomyönteisiä, voisi sitten lahjoa heitä näillä suloisuuksilla =).

Ekana sisävaippa ihanasta kuviovelourista, sisus vaaleanruskea joustofrotee. Kiinteinä imuina paksu flanelli koko alalla ja tiimana keskellä kaksi kertaa bambucollege. Kaava on tuntematon, olen saanut sen valmiiksi leikattuna ostamastani vaipasta ja on ihan pätevä. Tähän tulee punaiset tai vaaleanruskeat nepit, en voinut vielä nepittää sitä, koska sopivaa väriä ei ollut.

Ostin neppipihdit netistä, kun se pressi on niin suolaisen hintainen. On ihan kiva lelu, tosin hajosi ekassa nepissä ja tokassa nepissä, mies korjasi ja nyt pelittää. Luonnollisesti reklamoin ja tänään tuli postissa uudet, jotka toivottavasti laadukkaammat.


Tässä sisävaipassa kaavana kestovaippainfolta napattu mummut, oiskohan ollu joku kokovaippaiän näpsyvaippa tms... Päällä palloflanelli, sisus vaaleanpunainen joustofrotee. Sisällä bambucollege koko alalla ja imuina kaksi kertaa joustofrotee. Nepit laitoin kahteen riviin ja lisäsäätönepin lisäksi. On muuten yllättävän haastavaa saada noi nepit samaan riviin, no ehkä harjoitus tekee mestarin.


Samalla kaavalla sisävaippa sinisestä velourista pallomikrofleecesisustalla. Sisällä koko alalla paksu flanelli ja tiimaimuina frotee ja flanelli, yksi kumpaakin. Limet nepit, tässä näkyy hyvin toi lisäsäätöneppi. Tää meni Pörpiäisen varastoihin, koksa käytössä on ollut jo jonkin aikaa saman sarjan imut.


Ihanainen minivaippa, oisko kaavana ollut siivellinen nöttönen kestovaippainfon sivuilta. Päällä autoflanelli, sisus vihreä bambujoustofrotee ja yksi joustofrotee koko alalla. Tähän pitää tehdä lisäimuja, että toimii. Piti alkuun tehdä tämä sisätäyttönä, mutta kun tarpeeksi kämmäilin ompelun kanssa ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tehdä sisävaippa. Limet nepit.Viime syksynä ompelemani vaipat saivat nyt nepit, tähän asti ne on ollu käytössä milloin mitenkin... Joskus näpsyllä, jos se on pysynyt, joskus tarpeeksi piukkojen villisten kanssa ja joskus oon päälle vetässy ihan taskun ilman imuja ja siihen villikset. Nyt on helpompaa, violetteihin vaippoihin violetit nepit. Kaavana samanmoinen mummut kuin ensimmäisessäkin. Tässä on päällä ruutubambu, sisällä violetti bambujostofrotee, koko alalla bambujoustofrotee ja tiimaimuina kuusi bambujoustofroteeta. Lisäimussa on violetti bambujoustofrotee ja jotain. Tein nämä alunperin yövaipoiksi jonkun kestovaippainfon keskustelun innoittamana ja siinä käytössä ne pääasiassa ovatkin, nyt ovat eksyneet päiväunivaipoiksikin kun noita neppejä on niin kovin kiva laittaa.
Tästä parista ylempi on samanmoinen ensimmäisen kanssa, Päällä vain raita- ja sisällä ruutubambu. Alempi on taas joku systeemi??? Kukahan näitä systeemejä täällä tekee, on siis samalla kaavalla ja periaatteella tehty, mutta on sisätäyttö ja kiinteät imut puuttuu ja näköjään röyhelöt... Päällä raitabambu ja sisällä bambujoustofrotee, välissä koko alalla bambujoustofrotee. Kursin ton takaosan täyttöreiän kasaan ja käytän tätä vastedes noiden lisäimujen kanssa. Kuviobambua päällä olevissa on kuusi kerrosta bambujoustofroteeta ja yksivärisissä imuissa on kerroksia vähemmän, mut en muista miten.Olen joskus jo kirjoittanut, että ihana apinapul on jo osittain käytetty, tässä nekin tuotokset. Kaksi pussukkaa kestositeille tms. mitä siihen nyt meneekin. Leveys on noin 21 cm ja korkeus noin 15 cm. Laitoin kaksi neppiä kahteen riviin, niin korkeutta voi tarpeen mukaan säätää. Jostain syystä en saanut tähä kuvaan oikea väriä, vaikka tein mitä... Seuraavassa oikea sävy.


Ruokalappuja aloitin yhteensä kolme kappaletta, yksi on mennyt jo lahjaksi Pörpiäisen pikkuserkulle ja yksi on vähän vaiheessa kun joustokantti loppui kesken. Nepit päräytin tähänkin.


Taas yksi fleecehattu, lahjaksi meni viikonloppuna. Tuli kolmivuotiaalle niin en laittanut naruja, meidän hatuissa se pitää olla, tai Pörpiäinen heittää hattunsa taivaan tuuliin.


Jämäpulpaloista surruttelin muutaman kestoliivinsuojan ajatuksena heittää ne huutonettiin, mutta saumuri ei suostunut yhteistyöhön, eikä noista voi mitään pyytää. Pitänee viedä saumuri huoltoon, kun alkaa oireilemaan siihen malliin. Kaikkia on kaksi, kuvaan en vain löytänyt tuota yhtä... Itse en tykkää pulpäälisiä suojia käyttää, kun ne musta vaeltaa johonkin ihan muualle kuin sinne missä niitä tarvitaan. Mutta joku vissiin tykkää, kun niitä tehdään.

1 kommentti:

Mrs.Marple kirjoitti...

Iih, villejä nakkikoiria!
:)

En mäkään tykännyt pul-pintaisia liivinsuojia käyttää, pahimpaan vuotoaikaan laitoin kauppaan mennessä. Mutta ne haiskahtaa niin nopsasti happamelle maidolle että huh huh. Tein sitten hahtuvasta sellaiset läpyskät kosteussuojiksi > talvella lämmittivätkin hyvin.

Upeita vaippoja olet ommellut.