sunnuntai 16. elokuuta 2009

Sadonkorjuuta

Oltiin pari päivää poissa ja kotiin tullessa kiertelin kasvimaalla ja kasvihuoneella katselemassa onko maailma entisensä. Kasvihuoneessa odottikin yllätys kuuden kesäkurpitsan muodossa. Oli siellä alkuja kun lähdettiin, mutten arvannut, että kasvavat noin nopeasti. Kesäkurpitsa on tuollainen erilainen, pallon muotoinen, maistuu tavalliselle ja on yhtä helppo kasvattaa, omenakurpitsa taisi siemenpussin kyljessä lukea. Itse siemenistä olen sen laittanut. Tomaatteja oli muutama ja papujakin oli kattilallinen. Persiljaa olen pakastanut jo pariin otteeseen aiemminkin talven varalle, taas tuli sitäkin lisää. Koristepuolelta otin viimeiset olkikukat. Unikonkodista keräsin ensimmäiset pois ja nigellasta mitä oli valmistunut. Kauniisti asettelin saavutukseni kuvattavaksi roskiksesta pelastamalleni ihanalle tarjottimelle, josta tykkään tosi kovasti.


Tässä aiemmin keräämäni olkikukat kuivumassa pikkuhuonenn nurkassa. Kranssin ajattelin niistä tehdä kunhan kerkeän tai oikeastaan saan aikaiseksi aloittaa.


Tässä viimevuotiset olkikukat vielä odottavat inspistä tehdä niistä jotain. Mutta onhan ne kauniita noinkin. Ensi vuonna laitan niitä oikein isoja, valkoisia ja vaaleanpunaisia näiden lisäksi.

Ei kommentteja: