maanantai 13. kesäkuuta 2011

Buick

Autoperheeseemme liittyi uusi jäsen. Kesäauto =). Kyllähän meillä oli kesäauto jo ennestään, se ei vaan ole kolmeen kesään liikkunut(talvella kyllä sinne naapuriin, taisin täällä asiasta mainita...). "Se on neliovinen ja siksi niin paljon kätevämpi kun lasten kanssa liikutaan, edullinenkin se on ja vanhempi kuin edellinen", taitavat sanat olla suoraan isännän suusta, ja niin se sai luvan sen ostaa.

Buick Electra 225 4d HT Vm -62

Auto on "avioeroauto", jäi talon pihalle vaikeiden asioiden myötä. Oli painunut kohtuusyvälle maahan siinä odotellessaan, sammaltakin kasvaa siellä ja täällä, samoin hometta. Mutta eiköhän tosta vielä kelpo kuoriudu kun sitä vähän puunaa ja ymmärtää ettei melkein 50 vuotias ole sama kuin uusi. Reilu kuukausi sitten saimme sen ostettua omaksemme.
Lasten myötä jotenkin minun innostukseni jenkkiatoihin ja niihin liityvään oheistoimintaan on ollut katkolla, mutta taitaapi se taas heräillä. Osin voi tietenkin johtua ihan siitäkin tosiasiasta, että ajettuani viimeiset vuodet pelkkää vanhaa jenkkiä, se on arkipäiväistynyt. Joskus kun jenkki oli vaan kesäautona muistan kuumeen, joka alkoi tammi- helmikuussa auringon pilkahdettua ensimmäisiä kertoja. Alettiin käymään tallilla puunaamassa ja hinkkamassa kulkupeliä kesäkuntoon ja aprillipäivän ja vapun välisenä aikana se katsastettiin ja otettiin liikenteeseen ja sillä ajettiin kesä, toinen auto seisoi sen aikaa, syksyllä se taas ajettiin talliin talviteloille ja talvella vaan haaveiltiin =).

Nyt voi taas alkaa kuumeilla =)

Ja onhan noi rompetorit aika kivoja löytöpaikkoja muullekkin kuin auton osille...

En tiedä kiinnostaako teitä tällainen autohöpötys, mutta alkuun ainakin laitin buickille tänne oman tunnisteen niin saamme itse kirjattua ylös tuon huoltotoimia ja historiaa meistä eteenpäin. Tarkoitus on kaivella historiaa myös taaksepäin ja kirjoitella sitä ylös, mutta ensin halutaan se kotiin. Hihkaiskaahan muuten jos kiinnostaa, onhan noita tossa muitakin.

Ei kommentteja: