torstai 29. syyskuuta 2011

Ei tää ole mikään ruokablogi, mutta...Tulipahan kuvattua eräs päivällisen valmistus, koska me niin tykätään näistä, ja näin syksyllä jokaisella, joka kasvattaa kesäkurpitsaa on sitä varmasti paljon!!!


Mulla kasvaa sekä pitkää, että tätä pallomallia, keltaisena ja vihreänä. Pallot laitan juurikin näitä täytettyjä kesäkurpitsoja varten kasvamaan, mulla on vuoka johon menee juuri neljä puolikasta ja on nää helpompia käsitelläkkin kuin pitkät, ainakin jos tarjoilee näin kokonaisena.

Paistan jauhelihaa ja sipulia. Tähänhän käy myös pavut, tomaatti, sienet, soijarouhe, paprika, kinkku oikeestaan kai ihan mitä ikinä keksit. Meillä näissä on yleenä vähän sellaiset "mitä kaapista löytyy" täytteitä.

Halkaisen kurpitsat ja kaavin ne tyhjäksi. Kuitenkin niin, että kuori jää noin sentin paksuiseksi kauttaaltaan niin pysyy kypsänäkin kasassa. Kurpistasta kaavittu liha laitetaan kattilaan ja hella päälle. Annetaan porista pehmeäksi, harvoin tarvitsee erikseen nestettä, sitä tulee kurpitsasta kun alkaa lämpeemään.


Muut täytteet myös joukkoon ja antaa hetken porista yhdessä, joskus lorautan tässä vaiheessa myös tilkan kermaa.

Kurpitsanpuolikkaat vuokaan ja lusikoidaan täyte sisälle. Laitoin pariin päälle tomaattia.

Ja juustoraastetta. Onpa kummallisen värinen kuva...

Ja uuniin 200 kunnes juusto saa hiukan väriä.

Laitan tällaisena lautaselle, keitän yleenä lisäksi perunoita ja teen tuorealaatin, kaavimme täytteen niiden kanssa. Kuoren voi myös syödä, mutta meillä lapset eivät sitä halua ja itsekin jätän isoista syömättä, pienistä menee kaikki.

Hyvää!!!

Myös halpaa ja terveellistä, meillä ainakin kesäkurpitsa tuottaa kesän aikana niin paljon satoa että välillä on oikein helisemässä sen kanssa mihin sen lykkäisi.

Ei kommentteja: