torstai 1. joulukuuta 2011

Se on kotona

22.10.11 se tuotiin kotiin. Kesällä koitettiin miehen kanssa saada sitä käyntiin, että pääsis koeajolle, katsastukseen ja ajettais se kotiin. Kesä on laaja käsite, mutta niinkuin lapsilta ja remontilta saatiin vapaita käytiin autoa laittamassa, mies välillä yksinkin työpäivän jälkeen. Muutamia kertoja se lupas, mutta yleensä tehtiin muutama tunti töitä ja palkaks saatiin korkeintaan liekit koneesta. Joka kerran välissä oli paljon aikaa kun harmitti, kaikki koitettu mut ei. Puhelimessa puhuttiin pitkiä puheluja kysyen neuvoja viisaammilta.

Tähän mennessä siihen on nyt sitten vaihdettu öljyt+ öljynsuodatin, bensapumppu+bensasuodatin, sytytystulpat, virranjakajankansi ja pyörijä, katkojan kärjet + kondensaattori, sytytyspuola, akku ja ilmanputsarikotelo. Suuri osa tietenkin ihan vakiokamaa, osa vaan siksi että saataisiin käymään.

Lopulta tuli todettua että jos se talveksi halutaan kotipihaan on keksittävä joku kuljetin. Hinaamaan sitä ei voinut lähteä kun ei ole tietoa onko siinä jarrut minkämoisessa jamassa. Trailerikin oli huono vaihtoehto kun piha jossa se oli on aika pahan mäen takana ja tuollainen yhdistelmä olisi ollut vaikea saada sieltä pois, toi painaa kuitenkin pari tonnia, eikä meiän autossa oo nelivetoa, se ois jääny sutiin siihen mäkeen ja sit sitä ei ois saanu siitä mihinkään. Ystävällä on autonkuljetusauto ja kun soviteltiin kalentereja saatiin kaikille osapuolille sopimaan toi 22.10. Eniten jännitti varmaan meidän poikaa, seisoi koko päivän ikkunassa odottamassa vaikka pyhästi lupasin kertoa kun ovat tulossa.


Lopulta se sitten tuli, poika hyppi pihalla tasajalkaa autot nähdessään. Buick oli saatu kyytiin hajoittamatta mitään ja taidettiin saada alaskin niin. Puskurit laahas maata muutaman kymmenen senttiä, pakoputket myös, mutta ovat niin vahvaa tekoa että ei käynyt kuinkaan. Autot osaava ystävämme sai sen heti käymäänkin ropatttuaan paria paikkaa, ai että oli hienon kuuloista, tais isäntä sillä ajaakin metrin ees ja taas. Nyt se odottaa kevätaurinkoa ja kunnostusilmoja pihassa. Isäntä siellä silloin tällöin kaivelee, mutta taitaa vaan fiilistellä vasta. Ensi kesänä olisi tarkoitus buicki laittaa liikenteeseen 50 vuotisjuhlan kunniaksi. Tekniikka on onneksi ainoa mitä pitää laittaa, sisusta tarvitsee vain siivousta ja hinkkaamista.

Overdriveltäkin löytyi 2003 keskustelu jossa juuri tätä autoa kaivattiin ja pohdittiin onko elossa ja missä. Joku oli ilmeisesti silloin tietoinen auton olinpaikasta, mutta ei laittanut sitä julkisesti esille. Me käytiin nyt pistämässä kuva ja kertomassa kotiin tulosta. Heti oli muutamia muistelemassa yhteisiä hetkiä auton kanssa. Nää on just siitä niin upeita, että jokaislla omistajallaan taitavat olla osa "autoperhettä". Katsotaan minkä sijan tämä saa meillä, ensin pitää päästä ajelulle =).

Ei kommentteja: