torstai 12. syyskuuta 2013

Syksy se jo on


 Kiireestä päätellen on syksy. Hellan vieressä odottaa aineksia vuoroaan. Pari kattilallista omenasosetta meni jo pakkaseen asti, tänään oli vuorossa päärynät. Näitä soseita me käytetään läpi talven puuron päällä. terveellistä ja hyvää. Perkaan siemenkodat pois ja keitän pehmeäksi, soseutan sauvasekoittimella, jäähdytän ja pakkaseen parin päivän tarpeen verran per purkki. Hilloa varten voisi vielä kinua omenoita jostain.
 Omat kasvatit jäi tänä vuonna varsin vaatimattomiksi. Pallokesäkurpitsoja tuli parin ruokailun verran. Nämä pallonmuotiset lajikkeet ovat tosi käteviä jos tykkää tehdä täytettyjä kesäkurpitsoja.
 Tomaatteja kannettiin viime vuonna neljä ämpärillistä raakoinakin sisälle, tänä vuonna taitaa koko määrä olla kolme neljä ämpäriä. Neljä kiloa odottaa huomista tomaattikastikevuoroaan. Kasvihuoneessa on vielä raakoja, mutta olkoon kylmään asti.
 Tässä viime viikonlopun käsityö. Kakluunin ympärys oli betonilla, se oli keskeneräisen näköinen ja söi sukkia käsittämättömät määrät. Ei syö enää, ihan itte laatoitin, onneksi isä joskus opetti miten se tapahtuu. Samaan vimmaan laatoitin puolet eteisestä, nyt pitäisi löytää vimma vielä siihen toisee puoleen.
Pilkkumekko syntyi jo kesemmällä keskimmäiselle. Tein lapsen kyläilyn takia ihan suoraan kaavasta ja tuli kyllä säkki. Meillä taitaa olla niin hoikkiksia että ois pitänyt kaventaa reilusti. Noh, tyttöä se ei ole haitannut, päällä ollut harvase päivä, pitää ottaa jo jemmaat tai tehdä joku sopiva pitkähihainen alle kun viilenee.

Ei kommentteja: