torstai 13. marraskuuta 2008

Taustaa ja aikaansaannoksia

Tänään on remontoitu ja sisustettu. Meillä pidetään ensi viikolla pikkujoulut ja tottakai talo pitää nyt saada jouluiseksi, ei muuten saa aikaan pikkujoulufiilistä.

Remontin kohteena on eteinen. Se on ollut ikuisuusprojektina hankaluutensa takia jo toista vuotta. Nyt se on päätetty tehdä pikavauhtia valmiiksi. Paneloimme siis seiniä ja maalattiin niitä. Yksi seinä jäi kesken, kun paneelit loppuu ja siltä seinältä pitää vaihtaa kahden tukipalkin paikkaa ja siirtää ovi. Neliöitä on vain neljä ja samassa tilassa on neljä ovea ja nekin on sijoitettu mahdollisimman hankalasti. Haastetta siis piisaa. Laittelen kuvia kun se on valmistumaan päin.

Remontoimme vanhaa kunnioittaen ja mahdollisuuksien mukaan aitoja vanhoja tai vanhan mallin mukaan tehtyjä materiaaleja käyttäen. Olemme tähän mennessä remontoineet keittiön, pikkuhuoneen ja makuuhuoneen. Pikkuhuone on ainoa joka on niin sanotusti kokonaan valmis. Makuuhuoneesta puuttuu joitain listoja ja kakluunista pitää poistaa vanha maali ja maalata se uudestaan, ei siis kovin isoja juttuja enää. Keittiöstä on puuhellan nurkka laittamatta alustanvalusta lähtien, muuten on suht valmis. Olohuoneessa ei ole tehty mitään, se on ensi kesän projekti. Vessan ja kodinhoitohuoneen oli edellinen omistaja laittanut pintoja lukuunottamatta. Ja nyt siis toi eteinen. Ja kun sisältä on mieleinen on ulkopuoli vielä ihan kamala, jossain kohtaa pitäisi yläkerrallekin jotain tehdä, hommia siis riittää.

Ystäväni kävi kylässä ja ihaili vanhaa, pientä peiliovea joka majaili eteisessä remontin keskellä. Sovittelin sitä eteiseen, ajatuksena väsätä jonkinmoinen kaappi, jonka oveksi se olisi päätynyt. En saanut kokonaisuutta mieleiseksi, niin ovi jäi siihen. Ystäväni kertoi nähneensä, miten joku oli koristellut vanhan oven kranssilla ja se oli koristeena asunnon seinää vasten. Aloin siis tuohon oveen väsäämään pikkujoulua. Paikkaa sille ei vielä ole, mutta se löytyy varmasti ennen ensi viikkoa.


Tässä kuva osasta ovea. Laitan kokonaisen kuvan valmiista ovesta kun saan kuvaa vähän muokattua. Olen kyllä tosi tyytyväinen lopputulokseen.


Samalla tein ulko- oveen ovikranssin. Tai siis koristelin valmiina ostetun pohjan mieleiseksi. Kuvan otin pikkuhuoneen seinältä kun ulkona on jo niin pimeä. Laitan myöhemmin kuvan kranssista oikealla paikallaan.


Ei kommentteja: