sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Tuoksuköynnös kukkii

Löysin taas näitä riippaorvokkeja. Olen ihan rakastunut siihen, se kukkii ihan koko kesän ja alkaa tuosta ihanasti riippumaan kunhan kasvaa. Nämä oli ihan pienet ja sopivat tuohon hyllylle, yleensä olen ostanut jo valmiiksi riippuvan ja laitanut talon seinälle roikkumaan. Katsotaan miten nämä tässä viihtyy, toi ruukku käy varmaankin pieneksi ennen kesän loppua niin pitää vaihtaa ne johonkin muuhun.

Hienohelma joutui parturiin joka ei tuntenut sääliä. Kaikki epämääräiset ja harvat oksat lähti ja perään toivomus uusista kauniista oksista. En hennonnut suoraan viskata oksia roskiin vaan kiepautin ne kranssiksi ja ulko- oveen.

Sitten hän, johon otsikko viittaa. Tuoksuköynnöksen esittelinkin jo kun vaihdoin siihen mullat keväällä. Nyt se ilahduttaa minua kukillaan, kiittää varmaan hyvästä hoidosta =). Ensimmäinen kukinto on jo auki, toinen on ihan aukeamaisillaan ja nuppua puskee joka oksanhankaan nyt kasvuvaiheessa. Kukkii siis luultavasti jonkun aikaa, kunhan muistan antaa sille tarpeeksi vettä. Se tarvii nyt ihan kauheesti kosteutta tai tippuu pienimmät nuput pois.


Vieressä pukkaa vanhapoika nuppua, toivottavasti saan sen kukan pian esitellä täällä. Koskaan ei uskalla olla varma ennen kuin kukka on auki. Ja vielä kerron maaorkideasta, jonka esittelin tammikuussa kun alkoi kukkia. Nyt vasta leikkasin siitä kukinnot pois, se kukki siis viisi kuukautta, en olisi itsekkään uskonut, että näin kauan. Ihana kasvi myös se, yksi suosikeistani.

Ei kommentteja: