torstai 4. helmikuuta 2010

Jatkoa keittiöön

Kevään tuojat, helmihyasintit ja kynttilät purkeissaan.

Ajattelin esitellä lopunkin osan valmiista keittiöstä kun alkuun pääsin. Yksi nurkka meillä on vielä isosti kesken. Sinne on tulossa puuhella vermeineen jonain vuonna tulevaisuudessa.

Huutonetistä hankittu talonpoikaispöytä yhdistettynä paikallisen kirppiksen tuoleihin. Tuoleihin kuului pyöreä pöytä, joka oli sen verran kiikkerä ettemme uskaltaneet pitää paikoillaan kokeilua kauempaa. Syöttötuoli minun vanha, uudelleen maalattu ja sen selkämykseen tekemäni pussukka parille kirjalle. Syöttötuolin alapuolella kissan valtakuntaa. Voi makoilla pehmeällä tyynyllä ja ottaa kiinni tippuvat ruuat.

Yleiskuva keittiöstä ovesta vasemmalle.


Pari viikkoa sitten kirpputorilta bongaamani pelargoniaverhot tuunasin keittiöön sopiviksi.

Jääkaapin vieressä makuuhuoneen/tulevan lastenhuoneen ovi. Mikro on hirveän kamala, siihen voisi vaikka verhon ommella. Yläpuolellaan ylimpänä mariskooleja ja seuraavalla vanhat keittiötölkit sisältöinä kanelitankoja, piparminttua, kookospähkinöitä ja pähkinöitä.

Nurkkaan sovitettiin kulmakaapin oveksi vanha ikkunanpoka.

Leipälaatikko ja kuiva-aineille keräämäni vanhat lasipurkit. Kulmakaapissa alimpana käyttöastioita ja seuraavalla hyllyllä keräämäämme arabian sorja sarjaa. Ylemmillä sekalaisia, yleensä juhlakäytössä olevia purkkeja ym.

Ikean ikkunan alle sovitettu laatikosto toimii astioiden ja kuiva-aineiden säilytyspaikkana ja työtasona. Tykkään siitä vielä vuosien jälkeenkin tosi paljon ja mielestäni sopii paikoilleen loistavasti.

Isännältä saamani syntymäpäivälahja. Tarjotin "suojaverkolla", tosi kaunis ja kätevä kissahuushollissa. Meillä on vettä aina kannussa jossain keittiön tasolla, niin tulee juotua tarpeeksi vettä, mutta kissat tunkevat myös juomaan siitä. Samoin juustohöylät ym tulevat nuolluksi jos jäävät pöydälle odottamaan. Tänne ne saa kissojen ulottumattomiin.

Viimeisenä tiskipöydännurkka. Aika sekaisen näköinen. Yläkaappi odottanut oviaan kolmisen vuotta. Alakaappeihin saatiin tehtyä ovet syksyllä, vetimet uupuu niistäkin vielä. Jotain pitää nyt oviksi keksiä kun kaappi on täynnä kaikkea kummaa ja sisustukseen sopimatonta astiaa. Lime ämpäri on meidän roskis. Seinälle tein pussukan kestotiskiräteille, käytetyillä oli kori astianpesukoneen päällä tason reunassa, mutta päätin virkata uuden isomman. Vasemmalla ovi ulos.

Ei kommentteja: