perjantai 4. helmikuuta 2011

"Vauvaova on pipi"

"Äiti, vauvaova on pipi", "onko?", "joo, eemi uhma, pipi tuli"

Ja niinhän se olikin, kissa oli pureskellut oravan tassun rikki. Äiti otti lankaa ja neulaa ja korjasi sen. Se ei riittänyt, piti saada muumilaastari, koska se parantaa kaiken. Laitettiin muumilaastarikin. Sitten täytyi huilata. Poika otti ompelupöydältä vielä päättelyään odottavat tytön nukelle tarkoitetun peiton ja tyynyn, vei ne isin ja äidin sänkyyn ja peitteli oravan huolellisesti nukkumaan.


Kuulun siihen ihmistyyppiin, joka ostaa kirppikseltä kaikkea kiinnostavaa, nämä valmiiksi virkatut lappuset lähtivät mukaani euron parin hinnalla. Pohdiskelin ja pohdiskelin, mitä niistä tekisin ja huomasin ensimmäisen Mama- haasteen, nappi. Ajattelin osallistuvani tällä setillä siihen, mutta en ehtinyt blogata sitä ajoissa. Onneksi seuraavakin haaste, villa sopi =), toivottavasti ei haittaa vaikka tämä valmistuikin hiukan ennen villahaasteen julkistamista. Poistan, jos se häiritsee haasteen aloittajaa.


Tyyny ja peitto nukelle (tai oravalle). Tyynyn virkkasin ihan kiinteillä silmukoilla ja koristereunan kiinteitä silmukoita ja pylväitä yhdistellen.

Peittoon virkkasin neliöt yhteen kiinteillä silmukoilla ja vielä samanlaisen koristereunan. Lanka on Novitan nalle kukkaketoa, joskus ostin kerän kun ihastuin tuohon väriin, mutta kaapissa on ollut ainakin vuoden verran. Napit ovat mummilta lapsena saamiani. Lapset tykästyivet peittoon kovasti, nukkeja ja muita ötököitä peitellään ja tyttö tykkää nyppiä noita nappeja.

4 kommenttia:

Kokox kirjoitti...

Ihana, kaunis ja herkkä!

Marika kirjoitti...

Mitä kaikkea kirpparilta voikaan löytää! Tosi suloinen peitto.

Leena kirjoitti...

Ei tietenkään häiritse, MaMailu ei ole nipottamista:D

Ihana tarina ja suloinen tuote! Kiva kun osallistuit:)

Anniini kirjoitti...

Kiitos kaikille =)

Kirpparit on kyllä oikeita aarreittoja, musta niissä on ihana käydä, kun koskaan ei tiedä mitä kohta tarvitsee. Nämä "omituiset ja ihmeelliset" löydöt on yleensä sitä parasta antia. En usko, että minulla olisi kärsivällisyys riittänyt noiden lappusten virkkaamiseen, ainakaan niin, että lapset vielä peitolla leikkisivät =)