sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Merinovillojen siirto kangashyllystä vaatekaappiin

Paapiin kangastuhoushaaste silmissä kaivoin tammikuussa kaikki merinovillapalat kaapista pöydälle ja pohdin mitä tarvitaan. Nämä valmistuivat helmikuun alussa suoraan lämpimän alusvaatteen tarpeeseen pakkasten takia. Ovat vaan jääneet bloggaamatta suoraan käyttöön päätymisen vuoksi. Kaikki kaavat suuresta käsityöstä, kaivan numerot esille jos joku tarvitsee, ulkoa en muista.

Tyttöselle siilimerinosta ruskeilla hihoilla aluspaita. Kaularesorin tein aika korkeaksi, että lämmittäisi. Hihansuuresorit tuota siiliä ihan pakon sanelemana, muita ei riittänyt.

Housut samaan sarjaan. Koko taisi olla 86, toivottavasti mahtuu ensi talvenakin. Näissä on kivasti tuota vaippavaraa, kun kaava oli alunperin vaippahousut.

Poikaselle aluspaita oranssista merinovillasta, helma vielä vaiheessa. Poika sai itse valkata värin, aika ihana tuli. Koko 110, olisi tarkoitus käyttää myös ensi talvi, jos mahtuu...

Taakse ompelin pätkän farbenmixin nauhaa.

Poikasen edelliset merinovillahousut alkoivat olemaan jo lyhyet, näihin jätin reilusti kasvuvaraa. Farbenmixin nauha näyttää pojalle miten päin housut kuuluvat.

Oli tarvetta toiselle merinovillaiselle kypärämyssylle, mutta alkoi kankaat olemaan aika finaalissa, enkä sitä varten lähde tilaamaan. Tuli siis riemunkirjava, minut tuntevat tietävät ettei tämä ole minulle ollenkaan ominaista, mutta yllätin itsenikin tykkäämällä tästä. Alareuna vielä ompelematta, kyllä se jo nyt on viimeistelty.

Ottobren hanskoja onkin vilissyt monessa blogissa. Viimeisistä tilkuista tein minäkin muutamat. Hiukan pidensin kaavaa ja resoria. On kyllä tosi kivat olleet päikkäreillä rukkasten sisällä. Samoin kauppareissuilla niitä on poika pitänyt, kun "ne eivät ole oikeat hanskat". Parit noista on ylimääräisenä jos jollain on tarvetta.

Samat hanskat käännettynä toisinpäin, ompelin ne niin, että voi käyttää kumminpäin vaan.

Poikanen juuri päikkäreiltä heränneenä ja täytyi tietenkin saada kokeilla.

Jos ensi talvena iskee merinovillan tarvetta pitääkin jo oikein ostaa kangasta, se on hyvä se. Merinovillaa jäi enää ihan pikkutilkkuja, aplikointiin tai jotain tilkkujuttua niistä enää saa. Hyvä minä =) Olen sen sortin kangashamsteri että yleensä kaikkea löytyy ihan omastatakaa. Olen päättänyt nyt olemaan ostamatta uusia kankaita ennen kuin vanhat mahtuvat pienempään tilaan... Pitää siis ommella, ommella ja ommella.

Ei kommentteja: