torstai 31. maaliskuuta 2011

Ruusuja ja kynttiläisiä

Muutamassa blogissa olen näitä nähnyt ja piti kokeilla, kun vallan puulla lämmitetään ja kynttilänpätkiä kertyy tasaiseen tahtiin. Sytykeruusuja siis, kananmunakennoista revin ja tein, lopuksi kastoin pariin kertaan steariiniin. Hyviä on, mä oon ainakin ollut käyttöön tyytyväinen ja onhan noi ihan kivan näköisiä lasipurkissa. Käpyjäkin laitoin pari kun joku niitä sisälle kantaa, oli myös hyvä.

Lähempää.

Lopuksi valoin vielä muutaman ulkokynttilän. Ylhäällä olevat valkoiset on valettu öljykynttilöihin jäävistä jämistä, mua aina ärsyttää kun joskus niihin jää tosi paljonkin, toivottavasti näin saan ne jämätkin poltettua pois. Lopuissa on sekalaisia kynttilänpätkiä tonnikalatölkeissä, kahdella sydämellä. Tuon yhden kokeilin tuollaiseen öljykynttilän muoviin. Pohdin pitkään, että mahtaako steariini palaa kuumemmalla kuin tuollainen öljykynttilä, jos näin on, toi ei välttämättä kestä sitä, mutta kokeilemalla sen huomaa. Ja näitähän poltetaan vaan kaukana talosta ja palamattomalla alustalla, eikä jätetä yksin (siltä varalta että innostuit itsekin kokeilemaan). Tää oli siis ihan ensimmäinen kynttiläkokeilu kun noita jämiä kertyy, jos niitä ei raaski pistää roskiin, niinkuin minä =). Jemmasin kaikki kauniin väriset vielä tuohon, pitää keksiä joku hyvä muotti mihin ne valaisin, onko sinulla ehdotuksia?

2 kommenttia:

Mrs.Marple kirjoitti...

Tarkoitus tehdä noita sytykeruusuja kans heti kun on tupa valmis kun siellä on takka ja leivinuuni. Ainoa ongelma on se, etten juurikaan polta tavallisia kynttilöitä. Ainoastaan ulkona lyhdyssä öljykynttilöitä. Voisikohan pelkästään niistä tehdä sytykeruusuja...

Anniini kirjoitti...

Oih, leivinuuni <3

En osaa yhtään sanoa mitä ne sanoo pelkästä öljykynttilästä, kannattaa kokeilla. Tai sitten kerjäät sukulaisilta kynttilänjämiä, suurin osa niistä menee kuitenkin roskiin =)