keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Vaippoja

 Meille on ostettu talouspaperia viimeksi varmaan kolme vuotta sitten. Kun ompelee paljon, kangastakin on paljon ja tilkkuja jää paljon. Melkein kaikki flanelli-, joustofrotee ja bambutilkut, ja samoin kulahtaneet vaatteet vastaavista materiaaleista, surautan kestotalouspapereiksi. niitä käytetään sitten nenän niistämiseen, kaatuneiden juomien pyyhkimiseen, naaman ja käsien putsaukseen, milloin mihinkin. Ja käytön jälkeen ne nakataan pesukoneeseen. Kun joku alkaa olla oikein huonon näköinen, kova koppura tai tahrainen se joutuu saunan pesään.
 Tämä ystävän meille tuoma flanellityynyliina oli turha alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan, mutta nassutassuina saan ihailla ihanaa kuosia joka päivä.
 Laput on enemmän ja vähemmän neliömäisiä ja koko riippuu tilkun koosta. Yksi ihanuuskin eksyi edellisestä kuvasta tänne.
 Vauvalle kolme vaippaa tiriksen ensivaipan kaavalla, tykkään, on juuri sopiva reitevälle pullerollemme. Kaava lupaa menevän 8 kiloon asti, siksi leikkasinkin jo pari lisää kun istuu niin tositosi hyvin.
 Sisällä on neppeillä kiinnitettävä lisäläppä, joka on tarpeen joka kerta.

 Nämä on joitain Mummu kaavoja, käytössä ovat, mutta aika leveä kaava minun makuuni.
 Nämä sain ystävältä kolmivuotiaalle aikoinaan keskeneräisinä, olivat kakkoslaatua hänelle ja roskiin menossa. Min' ompelin loppuun, nepitin ja otin käyttöön. Isoja tosin vielä, M ja L kokoa.


 Mummua taas. Mummu on alunperin näpsykiinnitteinen, minä olen niin huono näpsyn käyttäjä, että nepitin cuddle tyyliin. Harmistus vaan, että lainasaumurini ryppyilee aina hurjasti näiden kolminkertaisten kaarteiden kanssa ja siksi tikit eivät kestä lähempää tutkiskelua. Valjastinkin itsellen saumurirahaston uutta saumuria varten. Olen vakuuttunut sen tarpeellisuudesta kun lankoja kuluu kovaa kyytiä ja vanhasta on kadonneet mm. rullapäärmeen tekoon tarvirttavat lisäosat. Lisäksi poljin kuumenee niin että joskus joutuu sen takia lopettamaan kun ei enää pysty polkimeen koskemaan, tikin kanssa tappelu on myös hyvin hyvin tylsää ja minun luonteellani hermoja raastavaa...
 Nämä vaipat ompelin aikanaan nyt kolmivuotiaalle, mutta kun hän ei vaikeiden ihottumien takia voinut käyttää mitään keinokuituista ihoa vasten, ne jäivät viimeistelemättä turhina. Tälle vauvalle ne käyvät ja nyt olenkin nepittänyt ne käyttöön.
 Erikoisneppejä ulkokuoreltaan yksivärisiin vaippoihin.
 Yhteen olin aplikoinut kiraffin. Tosi siististi itseasiassa ottaen huomioon sen aikaisen tietämykseni (vai tietämättömyyteni???) aplikoinnista. Ei mitään tukikankaita tai liimaharsoja, sopivan mallinen kankaanpala päälle ja menoksi =), hyvä tuli, ja näyttää vieläkin hyvältä, vaikka onhan tuo nykyinen tapa huomattavasti helpompi. Alla vielä sanaa keinokuituinen sisus sarjaa ovaalipulista.

 Itselle liivinsuojia kokoa cd levy tilkuista. Imutkin on tilkkulaatikoiden kätköistä kaivettuja, kerros kerrokselta pieneneviä, ainoastaan päälipuoli ja alapuoli ovat saman kokoiset. Olen ollut näihin tosi tyytyväinen, mielestäni eivät häiritsevästi näy ja kertaakaan ei ole tullut läpi. Esikoisen imetysaikaan muistan kantaneeni mukana itselle vaihtopaitaa kun ne kertakäyttöiset falskasivat aina hetkessä.Ei kommentteja: