keskiviikko 17. lokakuuta 2012

UFOja

 Aiemmin syksyllä tulin ulos kaapista neulontaUFOjeni kanssa, nyt oli pakko tehdä sama ompeluksille. Facebookin ompeluelämää ryhmässä aloitettiin UFO viikko, jonka aikana olisi tarkoitus tarttua härkää sarvista ja hoitaa keskeneräiset laatikoista pois kierimästä. Minä otin kohteeksi vain yhden laatikon, sen, jossa säilytän "tällä hetkellä työn alla olevia" töitä. Sinne ei mahtunut enää uusia niin jotain oli tehtävä. Minullahan on tapana leikata iso kasa valmiiksi kun saan siihen keskittyä ja sitten pikkuhiljaa surrutella niitä kasaan. Noh, kolmen lapsen kanssa kun näitä väsäilen niin teko kestää joskus kauemmin, joskus vähemmän aikaa. Ne kauemmin kestävät sitten saattavat olla väärän mallisia, värisiä tms sen hetkiseen, tai vain se, etten saa valita mitä teen, vaan pitäisi nyt tehdä se, mikä siinä seuraavana on tuottaa minulle hankaluuksia ja työ jää kesken. Nyt laatikossa ei ollut mitään aataminaikaisia, mutta kesältä kuitenkin.

Oikealla alhaalla yläkuvassa on esikoisen housut, ne esittelen tarkemmin kun koko setti valmistuu. Näistä puuttui vain kuminauhojen ompelu, mutta kun en ole antanut itselleni lupaa aloittaa niihin tulevaa paitaa ennen vanhojen valmistumista ne ovat kieriskelleet tuolla laatikossa.
 Nämä vaipat oli jo pakkokin tehdä valmiiksi, etteivät vaan jää pieneksi, niin ihana kangas tuo on. Kaavana käytin pikkuiselle hyvin sopivaksi osoittautunutta tiris ensivaippaa, onneksi leikkasin kauaskantoisesti hiukan leveämpänä ja pidensin vielä siivekkeitä, ovat nyt juuri sopivat, hiukan jäi kasvunvaraakin. Molemmissa päällä pesukarhujoustofrotee, välissä bambujoustofrotee ja sisällä toisessa bambujoustofrotee, toisessa bambuneulos. Kiinteäksi imuksi laitoin esikoiselle aikoinaan tekemistäni vaipoista irti leikatut imut, bambucollegea oli ja kolminkerroin näytti olevan.
 Imut oli hankala ommella tuon kurjan saumurin takia, se ryppyilee heti kun on vähänkään paksumpaa paininjalan alla, mutta sain ne ommeltua kolmen purkaamisen jälkeen kunnolla.

 Vaipat vielä takaa, ovat niin kivat, että oli pakko vaan kuvailla =) Nämä vaipat oli laatikkoon leikattu valmiiksi ja aloitettu kumppareiden ompelua, mutta kyllästytty siihen.
 Tämän sisätaskuvaipan tein hilivinksiksen kaavalla, s- koko. Tarkoitus on kokeilla sopiiko tämä pienelle, jos sopii niin teen useamman oikein pul taskuna, niinkuin tämä alunperin taitaa olla.
 Sisällä keltainen bambujoustofrotee. Kumpparit on kujassa.
 Tämä vaippa on leikattu millä lie kaavalla, en löytänyt, enkä tunnistanut. Sisätasku, pienelle näyttää. Sisällä bambujoustofrotee.
Ja viimeisenä jo ennen vauvan syntymää aloitettu flanellivaippa, joka oli jäänyt saumurointia vaille vajaaksi, taisi tulla sairaalaanlähtö kriittisellä hetkellä. Mahtuu vielä juuri ja juuri.

Näitä UFOja tein kaksi iltaa samalla lapsia hoitaen ja ruuat laittaen, ajasta tuskin siis on ollut kysymys.

Ei kommentteja: