sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Ompelulanit

 Facebookin paikallinen ompeluryhmä järjesti viikonlopun kestävät lanit viikko sitten. Lauantai ja sunnuntai täynnä ompelua, samanhenkisiä naisia, herkkuja ja aikaa. Olin paikalla molempina päivinä ja se kannatti, olin tuotteliaampi kuin pitkään aikaan ja kaikki tuotokset menivät jopa suoraan käyttöön, osaa oli jo odotettukin aika lailla.

Pojan unihaalari vanhan rikkimenneen ja rakastetun tilalle oli To do listalla jo tosi pitkään. Pyllystä ja polvista puhki mennyt edellinen versio oli kovassa käytössä. Kaivoin kaavan jemmoistani (Ottobren jumpin in), kysyin käyttäjältä toiveita kankaasta ja poika valkkasi tämä moonkidsin aamiaiskankaan, jonka joskus ostin superalesta kalsarikankaaksi. Pituutta on niin paljon kuin kankaasta sai, jos menisi taas seuraavat puolitoista vuotta. Vetoketju kierrätin vanhasta kun oli vielä ihan käypä.


 Merinovilla alusvaatteetkin olivat jo aikansa eläneet, nyt kävi ensimmäistä kertaa niin ettei jäänyt edes siskolle enää pidettäväksi kun olivat ihan puhki. Majapuun villoista tähden ja raidan hän kelpuutti, vaikka ne kuulemma olikin synkkiä, ihana poika kun tykkää kirkkaista väreistä. Kaavat viimevuoden viimeisestä Ottobresta koossa 116/122 pojan mitoille sovitellen.
 Kaula lämpimäksi lähes koko perheelle. Ylärivistä musta isille, tuubihuivi hiihtolenkeille. Äidin kukallinen tuubihuivi villasta, johon rakastuin ja jota ostin näköjään aivan liian vähän. Alarivi lapsille, pinkki keskimäiselle ja musta pojalle. Tein tarkoituksella tosi reilut, että lämmittävät hyvin ja näitä onkin ihasteltu jo kerhonkin eteisessä juurikin reilun koon vuoksi. Näissä ei ollut kaavaa, pistin leikellen.
 Bodyt oli jääneet kanttaamatta leikkausta edeltävältä ajalta, nappasin ne mukaani ja sain kuin sainkin ne tehtyä. Kaikki kokoa 86/92, nepit vielä kuvissa laittamatta. Kaava Ottobresta, happy squirrel, olen tykännyt tästä kaavasta talvibodeissa kun eteen tulee kangas kaksi kertaa.
 Ihanat siilit Paapiilta.
 Kukkakangas taisi olla joku Ottobren poisto taannoin, vaaleanpunainen jostain jäänyt.
 Pilkut paikallisen kangaskaupan loppuunmyynnistä, kanttasin samalla kun ei ollut mitään muuta sävyyn (vai ajatukseen?) sopivaa.
 Ihatat Siiri ja Myyry (Eikun olikohan niillä jotku muut nimet, mulla vaan tulee mieleen siitä se lastenlaulu...) Paapiin kangas jokatapauksessa.
 Merinovillabody, kaava kisuliini koossa 92 Ottobresta, ajattelin sipivan ensi talvenakin edes paitana.
 Ja kaveriksi villahousut suuren käsityölehden kaavalla.
 Uusin ottobre ja ihana Owl Princess kaava, 92 pienelle neidille majapuun lintukankaasta.
 Ja kaksi kappaletta 110 isommalle neidille. Kankaat majapuu, mäyräkoira velouria ja joutsen trikoota.


 Ja keskimmäisen villasetti. Tein hänelle vain lyhythihaisen, koska valittaa jatkuvasti että on kuuma. Tämä on kyllä ollut jo ahkerasti käytössä. Paidan kaava viime vuoden viimeisessä Ottobressa ja housut Ottobren Ropina.
Pipo on keskimmäisen, jämäpala jäi kun leikkasin tunikan, jota en ehtinyt ompelemaan valmiiksi.
 Villafleecestä jakku vanhemmalle tytölle. Tämän vain surruttelin kasaan, bloggaan virkkauksineen valmiina. Toivottavasti pian. Kaava Ottobresta nimeltään metsänhenki.
 Tässä vielä ihan koko kasa, lukuunottamatta unihaalaria. Yli 20 valmista vaatetta, aika hyvin viikonlopussa...

Ei kommentteja: