lauantai 28. helmikuuta 2009

"Omat löydöt"


Tässä yleissilmäys ostoksista. Ihana, ihana pihenehkö arkku. Juuri tuo ruskea, jota rakastan ja ihanat ruosteiset rautaosat, taotut. Arkku pääsi pikkuhuoneen lattialle ja sai sisuksiinsa askartelukamaa ja päälleen tyynypinon ja pari nallea. Kuvaan senkin. Me taidetaan kyllä olla ihan arkkufriikkejä, niitä löytyy tästä huushollista lukematon määrä erikokoisia ja erilaisia, ja silti aina ihastutaan ja hankitaan uusia. Vanhasta tyynyliinasta teen koristetyynyn keittiöön. Se olisi käynyt noinkin, mutta on toiselta puolelta kulunut rikki, tarvitsee siis korjailua ennen esillepanoa. Taustalla on peili, jossa on mustat rautakehykset. Peilin saa "ovien" taakse piiloon niin halutessaan. Visioin tämän singeripöydän kaveriksi johonkin, kuhan se löytää uuden paikkansa. Toi musta rauta sopii hienosti singeripöydän jalkojen kanssa yhteen, ainakin luulen niin. Jos ei sovi niin maalaan sen valkoiseksi, mutta en hätiköi vielä.


Kahvipannu, sokerikko ja kermakko. Tosi kauniit, materiaalia en osaa sanoa, tosi painavat ovat ulkonäköön nähden. Ovat luultavasti käyttämättömät, sisältä ovat ihan ehdat ja noi koristeet on vieläkin täynnä jotain valkoista töhnää/ jauhoa. Olisikohan voinut valumuoteista sinne tarttua, en tiedä, mutta kauniit on ja nyt pääsivät käyttöön ainakin.


Jalallinen tarjoiluastia, pieni. Hopeointi hurjasti kulunut, mutta kaunis patinoituneenakin. Reunassa teksti "Opistolaisilta 1952-53". Pieni lautanen, jossa tosi kaunis reuna. Tämä päätyi toistaiseksi kylpyhuoneeseen hajuvesipullojen aluseksi. Lasipurkki, jossa kyljessä "400". Mulla on keittiössä kaikki ruoka- aineet lasipurkeissa, tämä pääsee niiden jatkoksi vaikka kanneton onkin.


Arabiaa, sulka- astiastoon kaksi soikeaa tarjoilulautasta, matala ja syvä ja yksi matala ruokalautanen. Tosi hyvän kuntoiset. Me kerätään sorja nimistä sarjaa, mutta noi oli niin kauniit etten voinut ohittaa. Niitähän voi vaikka yhdistää keskenään, tai sitten ei, mutta ei voi mitään, ihastuin peruuttamattomasti myös tähän kuvioon.


Tuikkulampun kehikko, varjostin puuttuu, mutta toi on aika hauska noinkin. Aattelin joskus tehdä siihen uuden varjostimen, mutta odotan inspiraatiota ja poltan siinä niin kauan tuikkua ilman.


Arabian kastikekulho, sinivalkoinen kukkaköynnöskuvio. Nimeä en tälle kuviolle tiedä. Kannu tuli otettua, koska oli naurettavan halpa, saattaa olla että jää käyttöön tai sitten ei. Joihinkin juttuihin tykästyn ja ne jää käyttöön, jotkin matkaa jonkun ajan kuluttua uuteen kotiin. Aika näyttää kumpaan ryhmään tämä kuuluu.

Tykkään käydä kirpputoreilla ostoksilla, koska silloin ei koskaan voi tietää mitä tarvitsee tai mitä mukaan tarttuu. Kirppiksiltä tulee ostettua sellaistakin, jota ei kaupasta osaisi ostaa. Mutta kun käy paljon kirppiksillä, tavaraa tulee väistämättä ostettua paljon ja liikaa. Sitten jää kierteeseen jossa vuorotellen myy liikoja pois ja ostaa lisää. Mutta empä tiedä onko se välttämättä huono asia, tavara liikkuu, mutta raha joka vaihtaa omistajaa pysyy pienenä. Mä ainakin tykkään kovasti ja taidan odotella jo kesän huutokauppojakin malttamattomana, niissä on kanssa vaikka mitä ihanaa...

4 kommenttia:

Mrs.Marple kirjoitti...

Aivan valtavasti hienoja löytöjä! Itse haluaisin löytää joskus lisää äidiltäni saamaan Arabia-astiastoon, sellaisia vihreitä retrokukkia 1970-luvulta. Eikä mitään hajua mikä on edes sarjan nimi. Mutta eipä ole tullut vastaan..

Anniini kirjoitti...

Olin itsekin hurjan tyytyväinen "saaliiseni", joskus ei löydä yhtään mitään, mutta nyt oli Onni matkassa. Jotkut arabiat on hurjan vaikeita löytää, tai sitten hinnat on aivan tähtitieteelliset. Huuto.netistä olen tuota Sorjaa joskus ostanut, se ei kanssa ole niitä helpoimpia. Mutta jos ei tiedä nimeä, on vaikea netistä ostaa kun silloin joutuu katsomaan kaikki kohteet erikseen.

Mrs.Marple kirjoitti...

Alkoi eilen kiinnostamaan, että mikä se kuvio oikein olikaan. Laatutavara piste comista löytyikin koristekirjasto, ja astiat ovat Esteri Tomulan Primaveraa (Primaveraa löytyy kolme eri vaihtoehtoa).

Anniini kirjoitti...

Minäkin mietiskelin, että olispa kiva saada sinulle se nimi ja katsoin muutamat sivut sitä löytämättä. Kiva, että itse sen löysit, nyt voi vaikka huutonettiä joskus tiirailla "sillä silmällä". Nytkin siellä näkyi niitä olevan, mutta taisi kaikki olla sitä vähän aikaa sitten lopetettua uustuotantoa. Pitää tsekata tuo laatutavara piste comkin, on mulle ihan uusi paikka.