tiistai 3. maaliskuuta 2009

KotikuviaTämän kankaan ostin pikkuhuoneen sohvaa varten. Mainitsin siitä jossain postatuksessa vähän aikaa sitten, se on isännän "löytö", johon silmäni on jo tottunut, mutta haluan verhoilla sen uudestaan uudella kankaalla, nyt se löytyi. Nyt pitää vain odotella kesää, että sen voi raahata ulos ja purkaa ja toivottavasti kasata uudestaan. Laitoin kankaan jo siihen istuinosan päälle kun se oli niin sopiva siihen. Kaunis on ja olen todella tyytyväinen, että löysin sen.


Tässä löytöpostatuksen pikkuarkku paikoillaan. Pikkuhuoneen nurkkaan päätyi, sai sisälleen askartelutilpehööriä ja päälleen pinon tyynyjä ja parit nallet. Tyynyt esittelinkin jokin aika sitten, kangas on "samaa sarjaa" pikkuhuoneen tapetin kanssa. Kori on edesmenneen Mummoni jäämistöstä, se oli roskiin menossa ja pelastin sen. Olin siis jo 15 vuotta sitten roskien pelastaja.

Tämän nallen sain syntymäpäivälahjaksi joulun tienoilla. Sen nimi on Basia ja se asuu nyt uuden arkun päällä kaverinsa kanssa.


Kaverin nimi on Baby teddy, sen ostin ihan itse vähän aikaa sitten ettei edellisen tarvitse olla yksin.

Tässä vielä kuva pikkuhuoneen ja olohuoneen välimaastosta. Kuva on otettu olohuoneen puolelta pikkuhuoneen suuntaan. Keskeneräistä on, niinkuin näkyy. Tuosta purettiin hassu pikkupätkä seinää, joka vei tilaa molemmilta puolilta turhaan, nyt siinä on iso oviaukko. Tuolla paneelilla päälystämme tuon kantavan rakenteen joka seinässä näkyy. Pikkuhuone on remontoitu pari vuotta sitten, olohuone on vuorossa kesällä. Tämmöisessä talossa sana "remontti" tarkoittaa muutakin kuin tapetoimista, sitä ei kaikki ymmärrä. Pikkuhuoneesta revittiin kaikki pois hirteen asti ja levytettiin uudestaan vanhanaikaisella "huokolevyllä", alaosa paneloitiin ja maalattiin, yläosa tapetoitiin. Ikkuna vaihdettiin vanhaan samanlaiseen ikkunaan. Ikkunat ei tässä talossa ole alkuperäiset, vaan ne on vaihdettu 1970 luvulla. Niitä emme muuttaneet, vaan tyydyimme "värään ilmeeseen". Lattiasta revittiin pois muovimatot ja ylimääräinen raakalautalattia. Sen alta löytyi alkuperäinen lautalattia, joka irroitettiin varovasti. Lattian tukipalkit vahvistettiin ja aikojen saatossa kadonneet eristykset uusittiin. Lisäksi huoneessa olevan akvaarion alle tehtiin uudet lisävahvistukset. Vanhat lankut laitettiin takaisin ja maalattiin. Myös sähköt on uusittu, mutta vanhat katkaisijat korjattiin ja laitettiin takaisin. Tämä kaikki on käyty tai käydään läpi joka huoneessa. Kuvassa näkyvä ovi vie keittiöön.

Ei kommentteja: